Méhpempős méz

A friss méhpempő csak hűtve tárolható, ezért tartósítás céljából az egyik legtökéletesebb módszer a mézben való tárolás. A mézzel való egyesítést követően azok is bátran ehetik a méhpempős mézet, akik az íze végett nem szívesen fogyasztották. Abban az esetben, ha sima állagú mézbe keverjük, fontos, hogy minden fogyasztás előtt alaposan össze kell keverni, mert a méz és a pempő eltérő fajsúlya miatt a pempő idővel (elég hamar) kiválik, és felúszik a méz tetejére. Ez azért jelent problémát, mert, ha nem keverjük össze, nem lesz megfelelő az adagolásunk. Vagyis eleinte több, majd később kevesebb pempőt fogyasztunk. Ennek elkerülése érdekében a mézet krémesítik, ami csak speciális berendezéssel valósítható meg. A krémesített méz esetében, nem tud a méhpempő felúszni a méz tetejére, ezáltal egyszerűbb, és egyenletesebb adagolás biztosítható. A krémesített méz által egy új, Magyarországon még nem annyira ismert formában találkozhatunk a mézzel. Az alábbi linkre kattintva utána olvashatunk ennek az eljárásnak www.tiszta-mehpempo.hu Jó böngészést kívánunk!