A tökéletes torta elkészítésének titka

Ha belefogunk a torta készítésbe, rengeteg alapszabállyal tisztában kell lennünk, amelynek köszönhetően a végeredmény pontosan olyan lehet, amilyenre szerettük volna. A kezdés mindig a torta tésztájának kikeverését jelenti, ilyenkor az alap masszát tulajdonképpen bármivel ízesíthetjük, attól függően, hogy pontosan milyen ízű tortát szeretnénk. Természetes a sütési időre és hőfokra is figyelni kell, hiszen a nyers tortánál nincs is rosszabb, csak a száraz változat. Míg a tészta sül, jöhet krém elkészítése, ilyenkor már a fondant kinyújtását is megtehetjük. Amint elkészült a tészta, mindenképp várjuk meg, míg kihűl, csakis ezt követően kenjük meg a krémmel. Mivel pedig a fondant kapcsán megfelelően alá kell dolgozni, így a torta külsejére is kenjünk krémet, vagy éppen lekvárt, hiszen csakis ebben az esetben marad majd minden a helyén. Ha pedig a fondant felrakása következik, érdemes a nyújtófára feltekerni, majd szépen a tortára tenni, ezek után pedig óvatosan rásimítani. Így készíthetünk akár otthon is tökéletes külsejű tortát.